over biodanza

systeem voor menselijke integratie, organische vernieuwing, affectieve heropvoeding en het opnieuw leren van originele functies van het leven ”  

Biodanza is een systeem voor persoonlijke ontwikkeling waarin je door dans, muziek en beweging uitgenodigd wordt om vanuit plezier contact te maken met jezelf, een ander en de wereld om je heen. Een uitnodiging om zonder woorden via dans, expressie te geven aan wat er in je leeft. Een uitnodiging om uit je hoofd te zakken in je lijf en zo te ontdekken wat je ervaart als je in het hier en nu bent. Om te ervaren dat je lijf niet zomaar een vervoermiddel is van je hoofd, maar samen met je hoofd en je hart één is en een grote wijsheid bezit.

Biodanza leert je lichaam te ontspannen, te genieten en brengt je weer in contact met de taal van je lijf en het instinct van leven: ik voel me moe, ik rust. Ik heb trek, ik eet. Ik heb dorst, ik drink. Ik heb gedachten, en ik ben mijn lijf.

In biodanza werken we met vijf lijnen: vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectiviteit en transcendentie. Via deze lijnen dans je met het gezonde deel in jou. Het deel dat plezier heeft, lief heeft en kan genieten. Door regelmatig biodanza te beoefenen ervaar dat je vitaler wordt, dat je meer in contact komt met je lijf, dat je meer gaat voelen, dat je creatiever wordt, dat je dapper bent, dat je in liefdevolle afstemming met een ander kan zijn en dat je je onderdeel mag voelen van het universum.

Jezelf zijn door te voelen wat je doet en te doen wat je voelt.