de biodanzales

In een biodanzales ervaar je via dans, beweging en muziek hoe jij je beweegt met wat het leven je aanreikt. Vanuit plezier en in verbinding. Met jezelf en samen kan je van alles tegenkomen : vreugde, onzekerheid, wilskracht, spanning, ontroering, verdriet, vertrouwen, weerstand, overgave. Je ervaart dat zonder woorden in beweging zijn, transformeert.

Je kunt opnieuw in contact komen met je speelsheid, je vuur, je beweeglijkheid, je grenzen en ontspanning. Het kan zijn dat je ontdekt dat een bepaalde beweging je heeft gediend en dat er ruimte mag ontstaan voor een nieuwe weg. Dat je iets nieuws ervaart dat naar meer smaakt. Hoe ziet dat er dan uit? Hoe voelt dat? Ook dat ontdek je als je biodanza regelmatig beoefent. 

In onze veilige ruimte is er ruimte. Ruimte om te ontdekken, te voelen, te oefenen in bewust zijn doordat je meer in contact komt met je lijf. Je herinnert je de taal van je lichaam omdat je zonder woorden afstemt op jezelf : wat voelt goed, wat niet en hoe komt dat in mij tot uitdrukking? Hoe geeft ik daar expressie aan?

Een les bestaat uit twee delen: een actief en een rustig deel. In het actieve deel dans je om te voelen dat je er bent, in je lijf. Aanwezig, vitaal, vreugdevol. In het rustige deel dans je om te vertragen, te verstillen. Aanwezig op een subtiele laag waarin je op andere manier ervaart. 

We eindigen de les actief zodat je de deur uit gaat zoals jezelf, gevuld met iets extra’s. En dat is elke keer een ander cadeautje.