marieke

Mijn naam is Marieke Steegh (1980), al sinds mijn kindertijd dans ik. Ballet, disco in de pubertijd, stijldansen, hiphop, Argentijnse tango en iets dat natuurlijk niet kon ontbreken, ik was dansmarieke. In september 2016 voegde ik daar biodanza aan toe en stond voor het eerst in een wekelijkse biodanza les – samen met Ruth – die ik toen nog niet kende. Later bleek dat we in dezelfde straat woonde en dat ze mijn ‘biodanza partner in crime’ werd.  

Tijdens die eerste biodanzales heb ik met regelmaat gedacht: ‘Waar ben ik toch mee bezig?’ Soms hing ik boven mezelf en zag mezelf oefeningen doen en dacht dan echt: ‘Dit is niet normaal.’ Maar, waar ik normaal gesproken slecht bij mijn emoties kon merkte ik ineens dat ik daar toegang tot kreeg. Niet via denken maar echt via het ervaren. En wat ik ook opmerkte is dat ik de drukte en de adrenaline van de dag achter me kon laten en kon zakken in mijn lijf. Die twee zaken hebben ervoor gezorgd dat ik na die eerste les besloot om vijf kennismakingslessen te volgen en nam die af en toe wat rare oefeningen voor lief. Die kennismakingslessen resulteerde in een jaar lang biodanza lessen en uiteindelijk tot het volgen van de opleiding tot facilitator.  

Nu een aantal jaar later merk ik dat ik nog veel dieper tot de kern kan komen. Dat ik mezelf niet meer zo goed voor de gek kan houden als het gaat over wat ik graag doe, hoe ik over dingen denk en wat ik daarbij voel. Dat heb ik zeker aan biodanza te danken. Voor mij is biodanza echt een reis naar mezelf, naar mijn echte ‘ik’. En niet dat ik van tevoren niet ‘mij’ was maar nu sta ik meer in contact met mezelf en kan ik mijn gedachten af en toe op vakantie sturen en meer handelen vanuit mijn hart en dat bevalt me echt heel erg goed! Oh ja, en niet te vergeten, ik ben echt een stukje beter geworden in de balans actie en rust. Waar ik voorheen vooral in de actiestand stond kan ik nu voelen dat ik moe ben of dat het wel even genoeg is geweest. Ben ik in staat om dan even tot rust te komen op een meditatiematje of met een boekje op de bank en de kat op schoot of met mijn gezicht in de zon.

Ik kijk er naar uit om samen met jullie op reis te gaan!