ruth

Mijn naam is Ruth Burer (1973), geboren en getogen in Utrecht en inmiddels ruim 15 jaar woonachtig in Arnhem. Met veel plezier samen met Eric en onze dochter.

In september 2016 maakte ik kennis met biodanza. Tijdens een gesprek met een coach, waarin ik ruim 2 uur had gepraat, geanalyseerd, gewikt en gewogen, vroeg hij aan me hoe ik me voelde. Hoe ik me voelde? Ik had echt geen idee. En waar was dat eigenlijk voor nodig?

We spraken verder. Ik raakte geëmotioneerd toen dansen ter sprake kwam. Ik besefte me dat ik tijdens dansen ‘uit mijn hoofd ging’. ‘Het liefst op techno feestjes, maar dat red ik niet meer elk weekend,’ zei ik. ‘Maar je kan toch ook anders dansen?,’ was zijn antwoord. Óh ja. Dus ging ik op onderzoek uit…

Enig schroom moest ik overwinnen toen ik hoorde dat het in biodanza niet alleen over contact met mezelf, maar ook over contact met de ander gaat. Contact met het grotere geheel dat vond ik prima. Bloednerveus stond ik daar voor het eerst hand in hand in een cirkel : het was een schot in de roos.

Doordat er niet gepraat wordt tijdens de dansen, kan ik mijn gedachten even laten voor wat ze zijn en heb ik een stuk lichaamsbewustzijn teruggevonden. En daarmee een stuk van mezelf. Dat dat geeft biodanza me nog steeds. Elke keer weer een stukje dichter komen bij wie ik ben en daar expressie aan kunnen geven. Kunnen openen naar plezier en ontspanning; naar een lach in mij. Een lach in mijn lijf, in mijn hart en op mijn gezicht. 

Biodanza heeft me zo gegrepen dat ik in februari 2017 begonnen ben met de opleiding tot biodanza facilitator aan de Biodanza School Rotterdam. In eerste instantie als verdieping voor mezelf, maar zoals jullie zien is het iets meer geworden…

In mei 2022 ben ik afgestudeerd aan de Biodanza School van Rotterdam en daarmee gediplomeerd biodanza docent aangesloten bij de International Biodanza Foundation (IBF) volgens het Systeem van Rolando Toro (de grondlegger van biodanza). Sinds 2020 geef ik wekelijkse lessen en biodanza verdiepingsdagen.

Ik nodig je uit om mee te gaan op reis via biodanza: eens per week via dans, beweging en muziek naar de lach en ontspanning in jou.

Gevolgde extensies:

  • The path towards ecstasy, docent Nadia Costa Robin, 21 – 26 augustus 2023
  • Identiteit en de vier elementen, docent Hélène Levy-Benseft, 24 – 28 juni 2022
  • Biodanza Acuatica, docent Marcelo Toro, 1 – 4 september 2022